Potjesvlees is een erkend streekgerecht uit de Westhoek en Frans-Vlaanderen en is gebaseerd op eeuwenoude recepturen. Het is een streekproduct dat bestaat uit onder andere kip, kalf en konijn dat verder op smaak wordt gebracht met een bouillon van citroen, azijn, witte wijn of bier.
De specifieke receptuur van De Veurn' Ambachtse werd in 2008 erkend tot erkend streekproduct en in 2015 werd het zelfs aangeduid tot beschermde geografische aanduiding.
Benieuwd naar meer patés, foie gras, rillettes en potjesvlees van de Veurn' Ambachtse?
De Veurn' Ambachtse - Paté, foie gras, rillettes en potjesvlees op ambachtelijke wijze
Sinds 1980 zijn ze bij De Veurn' Ambachtse bezig met het creëren van echte ambachtelijke patés, foie gras, rillettes en potjesvlees. Al reeds 5 generaties lang produceren ze vanuit hun thuisbasis in Alveringem meer dan 40 verschillende soorten. Dit op geheel ambachtelijke wijze met lokale grondstoffen uit eigen streek. Dit zie je en dat proef je: producten van hoogwaardige kwaliteit vol van smaak.
Talrijke erkenningen en prijzen
Het harde werken, het trouw blijven aan de echte ambacht en meer dan 500 jaar kennis en traditie hebben ervoor gezorgd dat de Veurn' Ambachtse verschillende erkenningen, prijzen en titels heeft verworven.