Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden (€ 6,95) of afhalen op ons afhaalpunt (geen kosten)

Pikaflor

Logo PikaflorArtisanaal Belgisch Bier

In 2015 vroeg huidig microbrouwer Steffen zich af of hij zijn eigen bier zou kunnen brouwen. Na een cursus hobbybrouwen en heel wat gelukte en minder gelukte experimenten, kwamen er stilaan lekkere bieren op tafel. Misschien kon hij hier toch iets mee doen.

Een jaar later besliste Steffen tijdens zijn reis door Zuid-Amerika dat hij de stap zou zetten van kersvers hobbybrouwer naar microbrouwer. Tijd om er zijn levenswerk van te maken.

En tijd om een goede naam te verzinnen voor zijn eerste biertje: Pikaflor. Deze naam werd gebaseerd op de Zuid-Amerikaanse naam voor een Kolibrie: Picaflor. Waarom? De fascinatie voor de Zuid-Amerikaanse kolibries was bij Steffen erg groot, net als zijn fascinatie voor microbrouwen. Op deze manier heeft Steffen zijn 2 fascinaties samengebracht en werd het Pikaflor bier geboren.

Na veel intensieve voorbereidingen zoals het inrichten van de microbrouwerij en het verder perfectioneren van het eerste Pikaflorbier, is de officiële voorstelling aan het grote publiek uiteindelijk in 2019 gebeurd.

Ondertussen zijn er 4 verschillende bieren op de markt en werkt microbrouwer Steffen verder aan nieuwe bieren en het verbeteren tot de perfectie van de bestaande bieren. Dit met hoofzakelijk Belgische ingrediënten zoals Belgische mout, hop en gist.

Filters
per pagina
Een red sour ale met complexe zure smaak. Gebrouwen door microbrouwerij Pikaflor. Smaakt het best geschonken op 10°c.
€3,55 incl. BTW Exclusief verzenden
gelijk aan €10,76 per 1 liter
Zacht smakend en goed doordrinkbaar donker bier. Gebrouwen door microbrouwerij Pikaflor. Smaakt het best geschonken op 12°c.
€3,20 incl. BTW Exclusief verzenden
gelijk aan €9,70 per 1 liter
Een amberkleurig bier met een sterke hoppige smaak en volle bitterheid. Gebrouwen door microbrouwerij Pikaflor. Smaakt het best geschonken op 10°c.
€3,00 incl. BTW Exclusief verzenden
gelijk aan €9,09 per 1 liter
Een verfrissend blond tarwebier met milde bitterheid en licht-zurige toets. Gebrouwen door microbrouwerij Pikaflor. Smaakt het best geschonken op 10°c.
€2,65 incl. BTW Exclusief verzenden
gelijk aan €8,03 per 1 liter
Sluiten