Deze eerder donkere peperkoekmosterd van Machelse Mosterd heeft een kruidige, duidelijke peperkoeksmaak. Ze smaakt heerlijk in bereidingen zoals stofvlees maar smaakt ook heerlijk bij oude kazen of abdijbier. De heerlijke peperkoeksmaak is afkomstig van peperkoekkruiden geproduceerd door Vondelmolen.
Ook verkrijgbaar in: 200 gr.
Benieuwd naar andere soorten mosterd van Machelse Mosterd?
Machelse Mosterd - Oost-Vlaamse ambachtelijke specialiteit voor smaakavonturiers
Bezielster en producent Sophie startte met het bereiden van mosterd omdat er in België erg weinig aanbod is aan kwalitatieve mosterd. Het aanbod is vaak van buitenlandse origine of je komt snel terecht bij mosterd van een huismerk dat niet erg bijdraagt aan een fijne smaakbeleving. Bovendien zijn er heel wat mensen die mosterd niet lekker vinden vanwage de te felle en scherpe smaak.
Het kan nochtans anders: in het middeleeuwse Bourgondië is er ooit een ware mosterd-rage ontstaan waarbij er meer dan 100 varianten werden geproduceerd. Dit betekent dat mosterd toch lekker en geliefd kan zijn.
En dat is net hetgeen producent Sophie met Machelse Mosterd beoogt en bereikt: pure, Oost-Vlaamse mosterd met een ongelooflijke rijke en volle smaak. Scherp en fel is ze echter niet want ze is erg zacht en zeer toegankelijk.
Deze Machelse mosterd wordt volledig ambachtelijk bereidt op een authentieke manier: de mosterdzaadjes worden geplet tussen draaiende stenen. Ze bevat geen kleur- of smaakstoffen en ook geen bewaarmiddelen. Enkel natuurlijke ingrediënten voor de beste mosterd.
Lust jij geen mosterd?
Dan is dit de mosterd bij uitstek om te proeven en om mosterd te leren appreciëren. We spreken overigens uit eigen ervaring: wij lustten zelf geen mosterd maar zijn na het proeven van verschillende smaken Machelse Mosterd volledig overstag gegaan. Mosterd kan écht lekker zijn zonder dat je neus ervan gaat krullen (knipoog).