Deze chips met de smaak van pesto werden geproduceerd volgens een traditionele methode van langzaam garen. Het zorgt voor een ongeëvenaarde knapperigheid met duidelijke aardappelsmaak. Deze chips van Les chips de Lucien bevatten geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen en zijn bovendien gluten- en lactosevrij.
Benieuwd naar de andere smaken van Les chips de Lucien?
Les chips de lucien - Natuurlijke chips van begin tot eind
Les chips de Lucien is opgericht door 3 gepassioneerde Naamse landbouwers van dezelfde familie. Gepassioneerd door aardappelen en aperitiefhapjes beslisten zij om te starten met het maken van artisanale chips. Het familieproject kreeg de naam Lucien, de naam van hun grootvader.
De chips van Les chips de Lucien zijn 100 % Belgisch en worden lokaal geproduceerd in het Waalse dorpje Mettet. Deze chips worden gemaakt met aardappelen van eigen kweek: ze worden geteeld op de akkervelden rond de landbouwbedrijven van de 3 oprichters. Omdat zowel het telen van de aardappelen en het produceren van de chips binnen een straal van enkele kilometers gebeurt, kun je stellen dat deze erg lokale productie ook zeer goed is voor het milieu. Door de weinige kilometers die er afgelegd worden om van aardappel tot chips te komen is er een duidelijke beperkte CO2 voetafdruk.